Retseptid

Oliivipasta pirukad

Koostisained Pane korvi
400ml sooja vett
200ml taimeõli
2 munavalget
4spl suhkrut
2tl soola
1 pakk kuivpärmi
1,4dl jahu
VALMISTAMINE

 

    1. Sega järjest kokku, munavalge, soe vesi, taimeõli, suhkur, sool ja pärm. Vispelda korralikult läbi.
    2. Lisa järkjärgult jahu, sõtku kausis niikaua, kui taigen tuleb käte ja kausi küljest lahti. Edasi sõtku veel laual 5 minutit. Taigen peaks olema pehme tekstuuriga.
    3. Aseta taigen kaussi, kata rätikuga ja jäta 1 tunniks sooja kohta kerkima.
    4. Kalla taigen jahuga kaetud lauale ja rulli ristküliku kujuliseks
    5. Määri oliivipasta taignale.
    6. Rulli vorstiks ja lõika umbes 3cm jämedused kettad.
    7. Aseta kettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
    8. Lase veel rätiku all kerkida 20 minutit
    9. Määri pirukad munakollasega. 
    10. Küpseta 200 C juures 20 minutit (olenevalt ahjust).
Naudi tulemust!
Oliivipasta pirukad

Ära määri oliivipastat liiga paksult, kuna ta on soolane