Kaubanduslik bulgur on tavaliselt valmistatud kõvast nisust (durum nisu) , kuigi võib kasutada ka teisi nisuliike. Bulgurit saadakse siis, kui nisu tuumad või seemned aurutatakse (osaliselt keedetakse), purustatakse ja kuivatatakse. Selle tulemusel valmivad need palju kiiremini kui teised täistera nisusordid nagu toores versioon freekeh (firik) mis pärineb noorest rohelisest nisust.
Bulgur on pähklise maitsega ja seda saab serveerida lisandina sarnaselt riisi või kuskussiga ning seda kasutatakse sageli küpsetistes, pilafides ja suppides. Bulgur on populaarne taimetoitlaste hulgas, kuna on valgu – ja süsivesikuterikas
Kuidas küpsetada bulgurit
Kuna see on juba osaliselt keedetud, on bulgurit kiire ja lihtne valmistada. Enamik bulgurnisu tüüpe valmib täielikult vähem kui 15 minutiga, kuid erinevad tüübid nõuavad erinevat küpsetusaega, Üldiselt läheb 2 osa vedelikku ja 1 osa kuiva bulgurit. Laske keema tõusta, alandage kuumust ja hautage kaane all, kuni bulgur muutub pehmeks, umbes 12 minutit. Enne serveerimist kurna üleliigne vedelik ja aja terad kahvliga laiali