Retseptid

Lihtne läätsesupp

Koostisained Pane korvi
200ml punaseid läätsesid
1spl oliiviõli
2 spl võid
1 spl jahu
1 sibul
2 küüslauguküünt
7 klaasi vett ( klass 200ml )
Soola
Jahvatatud vürtsköömneid
Purustatud musta pipart
Kuivatatud piparmünti
Purustatud tšillit
Sidrunit
VALMISTAMINE
    1. Tükelda sibul väikesteks tükkideks ja pane koos õli ja võiga potti.
    2. Lisa sibulale sool ja prae aeglaselt keskmisel kuumusel.
    3. Kuni sibul praeb, loputa ja pese läätsed ning haki küüslauk väikesteks tükkideks.
    4. Lisa läätsed ja küüslauk sibulale ja prae neid 5 minutit.
    5. Samal ajal, kui supp keeb pane pannile 1 supilusikatäis võid, lisa jahu ja prae kuni on ühtlane konsistents.
    6. Lisa jahusegu supile, sega ( belenderda blenderiga või saumikseriga ühtlaseks)
    7. Pärast blenderdamist lisa supile maitsejärgi kõik maitseained ( jahvatatud vürtsköömned, purustatud must pipar, kuivatatud piparmünt) ja keeda veel mõni minut.
    8. Enne söömist pigista supile peale sidrunimahla ja kaunista purustatud tšilliga
Naudi tulemust!
Läätsesupp

Kergem variant hernesupile

Kui soovid rammusamat suppi võid vastavalt maitsele kasutada liha-või kanapuljongit pooleks veega.