Retseptid

Lameleib punastest läätsedest

Koostisained Pane korvi
360g punaseid läätsesid
50ml taimeõli
3 muna
1spl seesamiseemneid
1spl mustköömneid
200g jogurtit
100g fetajuustu (valikulune)
1tl soola
10g küpsetuspulbrit
VALMISTAMINE

Gluteenivaba

    1. Leota läätsesid 3 tundi.
    2. Loputa läätsed korralikult ja nõruta
    3. Pane läätsed, munad, jogurt ja õli blenderisse, köögikombaini või surista saumikseriga ühtlaseks massiks.
    4. Vala segu kaussi, lisa murendatud fetajuust, sool ja küpsetuspulber, sega.
    5. Kata 26-28 cm koogivorm küpsetuspaberiga.
    6. Vala segu koogivormi, puista peale seesamiseemneid ja musköömneid.
    7. Küpseta 180- kraadises ahjus alumisel siinil 40-45 minutit.
    8. Lase natuke jahtuda ning seejärel eemalda küpsetuspaber. 
Naudi tulemust!
Lameleib punastest läätsedest

Hea alternatiiv klassikalisele leivale ja saiale