Osmancik riisiterad, laiad, klaasjad ja välimuselt matid. Osmancık riis, on oma kerge konsistentsi tõttu ideaalne pilafi keetmiseks sobiv riisitüüp, kasutatakse ka köögiviljaroogades, täidetud köögiviljades või magustoitude (nt riisipuding) valmistamisel.
1 klaas Osmanci riisi
1,5 klaasi sooja vett
1 klaas kanapuljongit
1 spl võid
1 spl õli
Sool
Valmistamine:
1. Leotage Osmancık riis 10 minutit külmas vees ja seejärel kurnake.
2. Lisa potti või ja õli.
3. Kuumuta kanapuljong.
4. Lisa riis kuumutatud või ja õli hulka ning prae veidi.
5. Lisa kanapuljong ja sool. Keeda madalal kuumusel umbes 15 minutit.
6. Kui riis on keedetud, eemaldage see pliidilt ja laske 10 minutit puhata.
Pärast Osmancıki riisipilafi retsepti proovimist näete, kui lihtne ja nauditav on riisipilafi valmistamine.