Retseptid

Fermenteeritud porgandi joogiga bulguri salat

Koostisained Pane korvi
400ml sõmerat bulgurit
800ml Fermenteeritud musta porgandi jooki
200g marineeritud soolakurki Kogust võid vastavalt enda maitsele suurendada või vähendada
2 spl neitsioliiviõli
2spl granaatõuna kastet (valikuline)
8-9 rohelist sibulat, kogust võid muuta vastavalt enda maitsele
Kimp peterselli, kogust võid muuta vastavalt enda maitsele
Peotäis tilli, kogust võid muuta vastavalt enda maitsele
200g maisi
Sool (valikuline)
VALMISTAMINE

See salat sobib nii eelroaks kui ka põhiroaks.

    1. Pane fermenteeritud musta porgandi jook keema.
    2. Lase keema tõusta, lisa bulgur, keeda umbes 5 minutit.
    3.  Alanda kuumust ja hauta kaane all, kuni bulgur muutub pehmeks.
    4.  Enne serveerimist kurna üleliigne vedelik. Pane bulgur jahedasse jahtuma.
    5. Haki petersell, sibul, till ja kurk.
    6. Nõruta mais, loputa.
    7.  Sega kausis petersell, sibul, till, kurk, mais, oliiviõli ja  granaatõuna kaste,   vala segu jahtunud bulgurile, sega. 
    8. Soola lisamine on valikuline
Naudi tulemust!
Fermenteeritud musta porgandi joogiga bulguri salat
  • Kui sa haput ei armasta, siis pane granaatõuna kastet vähem, tee enda maitse järgi.
  • Sobib veganitele
  • Sellele salatile sobib pigem maitsekam kurk
  • Kui sa armastad vürtsikamat, siis võid bulguri keeta ka ferementeeritud porgandi joogi tšilli variandiga.