Retseptid

Halvaarull filotaignaga

Koostisained Pane korvi
Halvaa omal valikul 250g

5,40Lisa korvi

5,40Lisa korvi

3,60Loe edasi

100ml õli
8 filotaigna lehte
200ml kreeka pähkleid või mandleid
VALMISTAMINE
    1. Sega omavahel seesamipasta, tuhksuhkur ja õli ühtlaseks seguks.
    2. Pane halvaa kaussi ja purusta kahvliga.
    3. Võta filotaigana leht ja määri seesamipasta seguga korralikult kokku.
    4. Puista halvaa ühtlase kihina taigna peale ( jaga halvaa neljaks).
    5. Purusta pähklid peenemaks ja puista halvaa peale ( jaga neljaks ).
    6. Aseta uus filotaigna leht puru peale
      pintselda seesamipasta seguga korralikult kokku.
    7. Rulli tihedalt kokku.
    8. Tee nii 4 rulli.
    9. Pane 15 minutiks rätiku alla tõmbama.
    10. Lõika otsad maha.
    11. Lõika rullid neljaks ( kui sulle meeldivad väiksemad võid lõigata kuueks).
    12. Aseta rullid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja pintselda seesamipasta seguga üle.
    13. Küpseta 180°C juures kuldpruuniks 10-15 minutit, olenevalt ahjust.
    14. Jahuta ja raputa peale tuhksuhkur.
Naudi tulemust!
Halvaarull vilotainaga
      • Kui sa tahad vähem magusat, siis jäta seesamipasta segule suhkur panemata
      • Seesamipasta sega korralikult läbi