Väga populaarne Çiğ Köfte lihavaba versioon on valmistatud peenest bulgurist (nisu), tomatipastast, vürtsikast piprapastast, värsketest ürtidest ja muudest vürtsidest. Türgi kaguosas lisavad nad ka vürtsikat Isot ja granaatõunasiirupit.
Çiğ Köfte valmistamine on kiire ja lihtne. Sel ajal, kui leotate bulgurit kuumas vees, tükeldate lihtsalt ülejäänud koostisosad. Seejärel segage need kombainis peeneks pastaks. Teise võimalusena võite kõik koostisosad käsitsi väga peeneks hakkida. Seejärel sõtku kõik kokku ja vormi kätega väikesed pallikesed. Çiğ Köfte’i võib külmikus hoida vähemalt kolm kuni neli päeva. Nii saate valmistada suurema koguse.
Traditsiooniliselt mähitakse Türgi Çiğ Köfte salatilehe sisse. Samuti serveeritakse neid sageli koos õhukese pitaleiva ja taldrikutäie viilutatud värske kurgi, tomatisektorite, oliivide, sibulate, marineeritud kurkide, sidruni ja värskete ürtidega. Soovi korral võid lisada ka värsket jogurtit.
- Pakiautomaadid - Smartpost, Omniva
- Kuller - DPD
- Tulen ise järele