Türgi kohvi tehakse spetsiaalses potis cezve.
Cezve annab paksu vahu.
Võib valmistada väikeses varrega potis.
1. Mõõda joogivesi tassiga ja vala potti. (Ühe portsjoni kohta 65ml vett.)
2. Iga tassi kohta lisage 2tl kohvi (6g), soovi korral suhkrut.
3. Segage kohvi tasasel tulel keemiseni, see võtab aega 3-4 minutit, peale tekib tume vaht.
4. Jagage peale kerkinud vaht tassidesse (igasse tassi teelusikatäis).
5. Pange ülejäänud kohvi tagasi pliidile ja keetke veel 10-15 sekundit ning täitke tassid ääreni.
6. Serveeri Türgi kohvi alati külma (või toatemperatuuril) veega. Lisaks meeldib enamikele inimestele seda serveerida väikese magusa maiusega nagu Türgi maiustused, baklava, lokum jne.