See on oma nime saanud Türgi põhjapoolsetes piirkondades asuvate yaylalarite ehk kõrgete mäginiitude järgi. Supp sisaldab maitsestamata jogurtit, piparmünti ja riisi.
Valmistanine
1.Vala paki sisule 1l vett (külma), sega korralikult, et tükke ei jääks.
2.Lase keema tõusta
3.Keeda tasasel tulel veel 15 minutit
4. Lase supil 5 minutit puhata
5.Serveeri ja naudi (4 portsjonit)
Toitumisalane teave | 100g kohta | 100ml kohta | 1 portsjoni kohta 250ml |
Energia | 1495kJ/357kcal | 100kJ/24kcal | 251kJ/60kcal |
Rasva | 4,4g | 0,3g | 0,7g |
Küllastunud rasva | 2,0g | 0,1g | 0,3g |
Süsivesikuid | 67,5g | 4,5g | 11,3g |
Suhkruid | 15,7g | 1,1g | 2,6g |
Kiudaineid | 1,1g | 0,1g | 0,2g |
Valku | 9,6g | 0,6g | 1,6g |
Soola | 9,2g | 0,6g | 1,6g |