Retseptid

Marvella “tigu” kakaokreemi täidisega pidulik sai

Koostisained Pane korvi
200ml sooja piima
200ml sooja vett
90ml taimeõli
1 muna
50ml suhkrut
1tl soola
1 pakk kuivpärmi
780g jahu
Purustatud pähkleid, rosinaid
VALMISTAMINE
    1. Pane rosinad likku ja purusta pähklid (omale meelepäraseid)
    2. Sega järjest kokku soe piim, soe vesi, taimeõli, muna, suhkur, sool ja pärm. Vispelda korralikult läbi
    3. Lisa järkjärgult jahu, sõtku kausis niikaua, kui tainas tuleb käte ja kausi küljest lahti. Edasi sõtku veel laual 5 minutit. Taigen peaks olema pehme tekstuuriga.
    4. Aseta taigen kaussi, kata rätikuga ja jäta 1 tunniks sooja kohta kerkima.
    5. Kalla taigen jahuga kaetud lauale ja rulli ristküliku kujuliseks
    6. Nõruta rosinad
    7. Määri kakaokreem, purustatud pähklid ja rosinad poolele taignale
    8. Teisele poolele lõika 1,5 cm laiused ribad
    9. Rulli vorstiks ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile või ahjuvormi
    10. Lase veel rätiku all kerkida 20 minutit
    11. Määri “tigu” munakollase ja piimaseguga kokku (munakollane + 1spl piima) 
    12. Küpseta 180 C juures 40 minutit
    13. Jahuta natuke ja puista peale tuhksuhkrut
Naudi tulemust!
Marvella tigu kakaokreemi täidisega pidulik sai

Seda saia võib teha ka halvaakreemiga