Retseptid

Bulguri salat ( Kısır )

Koostisained Pane korvi
300ml purustatud bulgurit
2spl tomatipastat
1,5spl teravat piprakastet
100ml neitsi oliiviõli
7spl granaatõuna kastet
1tl musta pipart
3tl jahvatatud vürtsköömneid
2tl soola
8-9 rohelist sibulat
Kimp peterselli
Peotäis piparmünti
Serveerimiseks salatilehti
VALMISTAMINE

See salat sobib nii eelroaks kui ka põhiroaks.

    1. Pane vesi (600ml) ja bulgur keema.
    2. Lase keema tõusta, alanda kuumust ja hauta kaane all, kuni bulgur muutub pehmeks, umbes 12 minutit. Enne serveerimist kurna üleliigne vedelik. Pane bulgur jahedasse jahtuma.
    3. Haki petersell, sibul ja piparmünt.
    4.  Sega kausis tomatipasta, piprakaste, oliiviõli, granaatõuna kaste, sool, pipar ja vürtsköömne pulber, sega. Vala segu jahtunud bulgurile, sega.
    5. Lisa hakitud roheline, sega
    6. Aseta kısır salatilehele, pigista soovi korral sidrunit peale, võid serveerida ka kausis
Naudi tulemust!
Kısır
  • Kui sa tahad vähem haput, siis pane granaatõuna kastet vähem.
  • Sobib veganitele